Midpoint Brabant start Huis van de Financiering voor het MKB

Midpoint Brabant start Huis van de Financiering voor het MKB

Midpoint Brabant heeft, met de aanstelling van Bart Taminiau als kwartiermaker Midpoint Huis van de Financiering, een belangrijke stap gezet in versterking van de dienstverlening richting MKB in Midden Brabant. De heer Taminiau, wonend in Tilburg, heeft een brede ervaring in de financiële wereld. Onder meer werkzaam gewweest bij Rabobank Tilburg en omstreken, daarvoor NMB/ING.

Combinaties van verschillende financieringsvormen zijn steeds belangrijker om in de financieringsvraag van ondernemers te voorzien. Bevordering van samenwerking tussen verschillende soorten financiers is van grote betekenis.

Het doel van het Midpoint Huis van de Financiering is het verbeteren van de aansluiting van startende en groeiende ondernemers op de verschillende financieringsbronnen, die bestaan. Door verschillende financiers bij elkaar te brengen in een platform kunnen cases in gezamenlijkheid beoordeeld worden. Ruimte bestaat om als ondernemer je plannen te komen pitchen. Verschillende aanbieders van financiering zoals informal investors, banken, Kredietunie Tilburg, maar ook Crowdfunding experts en het Servicepunt externe financiering bundelen de krachten, zodat het MKB zo goed mogelijk verder geholpen kan worden.