Ik wil aanpassing van mijn badkamer


Mijn man en ik zijn beide op leeftijd en krijgen steeds meer ouderdomskwalen.

Nu hebben wij in onze woning in de badkamer nog een ligbad. Helaas kunnen we daar steeds moeilijker in en uit komen. Mijn man heeft er laatst een uur ingezeten, omdat hij er niet meer uit kon komen. Ik heb mijn dochter moeten bellen om te komen helpen. De beste oplossing zou zijn, dat het bad
eruit gehaald wordt en er een douche komt. We hebben alleen maar een AOW uitkering en geen geld kunnen reserveren voor zo'n verbouwing. Wat nu?

Antwoord

Als u een huurwoning heeft, kunt u aan de verhuurder vragen of er een renovatie aan zit te komen waarin deze verbouwing meegenomen kan worden. Als u beide op leeftijd bent, kunt u ook overwegen om te gaan verhuizen naar een gelijkvloerse woning met uiteraard een douche. Want de beperkingen
kunnen toenemen, waardoor ook traplopen een probleem kan worden. Bij een koopwoning kunt u die afweging uiteraard ook maken. Als u zelf geen oplossing voor het probleem kunt vinden, dan kunt contact opnemen met de afdeling WMO van de gemeente.

Een consulent van die afdeling kan dan samen met u op zoek gaan naar een passende oplossing. Mocht een oplossing betekenen dat de woning aangepast moet worden, houd u er dan rekening mee dat u een eigen bijdrage moet betalen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met afdeling Wmo, van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 uur tot 12.30 uur op telefoonnummer 026-3160111 kies optie 1.

(aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend)