Aanhoudingen rond geweldpleging Amsterdam Arena


Aanhoudingen rond geweldpleging Amsterdam Arena

Laatste update:
03-08-2015 | 13:40

Amsterdam - Gisteren heeft de politie 32 personen aangehouden in verband met de voetbalwedstrijd die op zondag 2 augustus plaatsvond in de Amsterdam Arena. De 32 personen die zijn aangehouden zijn zelfde dag nog heengezonden. Vier betaalden een boete van 500 euro. Vijfentwintig kregen een
bekeuring voor het verstoren van de openbare orde en een persoon kreeg een bekeuring omdat hij zich niet kon legitimeren. Twee personen zijn heengezonden omdat er geen bewijs was voor hun aandeel in een openlijke geweldpleging.

Eerder die middag spotte de politie op het Marie Heinekenplein een groep van ongeveer 80 supporters in een cafe. De politie had informatie dat dit een harde kern betrof en dus kregen de supporters de mededeling dat ze Amsterdam moesten verlaten of naar het stadion moesten gaan. Een deel van
deze groep zocht bij Amsterdam Arena de confrontatie op met de supporters van de tegenpartij. De politie hield 25 personen aan voor het verstoren van de openbare orde. Zij hebben een schikking gekregen van 120 euro.

Teruggestuurd

Voor de wedstrijd zaten ongeveer 75 supporters op het Ziggoplein. Vier van hen zijn aangehouden voor het ten gehore brengen van discriminerende teksten. Na de betaling van een boete van 500 euro zijn zij teruggestuurd naar huis.