Gemeente Maasgouw zoekt extra ogen tijdens hoosbuien(04-08-2015)


RSS

Ook in onze gemeente komen steeds vaker hevige regenbuien voor. Dit soort buien leveren erg veel informatie op. Informatie die gebruikt wordt om onze ondergrondse rioolsystemen en bovengrondse regenwatersystemen verder te verbeteren.

Het riool heeft verschillende taken, waaronder de afvoer van regenwater. Doordat ons klimaat verandert, komen hoosbuien steeds vaker voor. Bij hevige regen kan het riool helemaal vol raken en blijft er water op straat staan. Dat is niet erg, mits het niet tot overlast leidt. Meestal is het
water binnen een korte tijd weer weg.

Meld water op straat bij de gemeente

Om goed inzicht te krijgen waar de knelpunten in ons watersysteem zijn, is extra informatie belangrijk. Met name foto's en filmpjes van water op straat of in uw tuin helpen ons daarbij. Ook willen wij weten hoe lang het water in uw straat staat en hoe hoog het water staat. Dit geeft ons beter
inzicht in het probleem. Heeft u foto's of filmpjes of andere informatie, stuur dit dan naar wateroverlast@gemeentemaasgouw.nl.

Water in of bij de woning

Om wateroverlast op uw perceel of in uw straat te voorkomen kunt u zelf ook maatregelen nemen.
Tuinen zijn steeds vaker en meer betegeld. Hierdoor kan het water niet in de bodem wegzakken, maar spoelt het weg naar de straat of de buren. U kunt dit probleem verhelpen door bijvoorbeeld naast het terras een border of grindstrook te maken. Hierdoor kan het water van het terras sneller in de
grond zakken. Gras zorgt er ook voor dat er minder water blijft staan bij hevige regenbuien. Heeft u last van een borrelende riolering of komt het water via de riolering omhoog nog voordat de straat blank staat? Dan heeft uw woning waarschijnlijk een ontluchtingsprobleem in de riolering.
Problemen in of bij de woning zijn vaak door u zelf op te lossen. Onze afdeling Beheer (0475 - 85 2500) kan u hierover adviseren.

Kort samengevat

Heeft u foto's of filmpjes: e-mail dit dan naar wateroverlast@gemeentemaasgouw.nl.Heeft u problemen of schade: meld dit via het klantcontactcentrum (0475 - 85 2500). Samen kunnen we wateroverlast het beste aanpakken.