Echtpaar H.J. Brenkman-van Zetten uit Kesteren 60 jaar getrouwd


Op maandag 27 juli 2015 was het zestig jaar geleden dat de heer H.J. Brenkman (85 jaar) en mevrouw D. Brenkman-van Zetten (83 jaar) uit Kesteren trouwden in het gemeentehuis van de voormalige gemeente Echteld in Ochten. Namens de gemeente bracht wethouder Herman Gerritsen het bruidspaar
felicitaties en bloemen. Het diamanten bruidspaar kreeg eveneens schriftelijke gelukwensen van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima en van de Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje.

De heer Brenkman, geboren in Lienden, en mevrouw Brenkman-van Zetten, geboren in Echteld, ontmoetten elkaar in Lienden. Het was vrijwel liefde op het eerste gezicht. Ze trouwden in 1955. Pas een jaar geleden verhuisde het bruidspaar naar Kesteren naar een nieuw appartement aan Overste J.M.
Kolffstraat. "Het was wel even wennen", geeft de heer Brenkman aan. Opeens zit je twee hoog terwijl je altijd gewend was zo maar even de deur uit te lopen. Maar inmiddels zijn we helemaal ingeburgerd en hebben we het uitstekend naar onze zin."

Het echtpaar kreeg drie zoons en een dochter. De oudste zoon overleed op jonge leeftijd door een noodlottig ongeval. Inmiddels is de familie wel gegroeid. De heer en mevrouw Brenkman hebben negen kleinkinderen en inmiddels heeft met vier kleinkinderen ook de volgende generatie zich aangediend.
In zijn werkzame leven was de heer Siegers werkzaam in de landbouw en fruitteelt, bij glasfabriek De Maas in Tiel en tenslotte bij Wehkamp in Maurik. Mevrouw Brenkman zorgde voor het gezin.

Samen met het gehele gezin viert het echtpaar Brenkman het huwelijksjubileum met een etentje.