Waarschuwing blauwalgen dagstrand De Maasterp Ohe en Laak(04-08-2015)


RSS

Waterschap Roer en Overmaas heeft een waarschuwing voor blauwalgen afgegeven bij Dagstrand de Maasterp (Dilkensplas) in Ohe en Laak. Er zijn inmiddels waarschuwingsborden geplaatst.

Waterschap Roer en Overmaas adviseert toeristen en recreanten niet te zwemmen in wateren waarin blauwalgen voorkomen, in het belang van hun eigen gezondheid en veiligheid. Blauwalgen kunnen bij mensen die hiermee in aanraking komen leiden tot oog- en huidirritaties en/of maag- en darmklachten.
Ook huisdieren kunnen last krijgen als zij in dit water zwemmen of ervan drinken. Het waterschap en de beheerder blijven de situatie nauwlettend in de gaten houden door regelmatig inspecties uit te voeren en monsters te nemen. Wanneer het gevaar voor blauwalg is verdwenen, worden de borden
verwijderd.

Actuele gegevens

Op www.zwemwater.nl vindt u de meest actuele gegevens van officiele zwemlocaties in de regio. Ook staat de actuele kwaliteit van het zwemwater vermeld op NOS teletekstpagina 725.

Vuilwaterwacht / Klachten

Voor klachten over gevaarlijke situaties en/of slechte ervaringen met zwemmen kunt u dag en nacht bellen met de Vuilwaterwacht: tel. (0800) 0341 (gratis telefoonnummer). Ook watervervuiling, vissterfte of botulisme (dode vogels en eenden) kunt u via dit telefoonnummer melden.