Gemeente Gilze en Rijen: Hoe beoordeelt u de gemeente Gilze en Rijen?


04 augustus 2015

In het najaar van 2014 deed de gemeente Gilze en Rijen mee aan het landelijke onderzoek waarstaatjegemeente.nl. De resultaten zijn bekend. De onderzoeksresultaten geven aan of inspanningen van de gemeente volgens inwoners zijn gelukt.

Het college is tevreden over de uitkomsten. Van de 68 rapportcijfers zijn er slechts 2 onvoldoende. Het college ook tevreden over de hogere waardering bij de rollen: "Burger als kiezer" en "Burger als partner". Bij deze rollen scoren wij ook beter dan andere gemeenten van vergelijkbare omvang.

Voor het onderzoek verstuurde de gemeente 1.200 vragenlijsten. Zij ontving 337 vragenlijsten terug ofwel 28 procent. Verder zijn er bij het Klant Contact centrum in het gemeentehuis 101 vragenlijsten ingevuld.

Waarstaatjegemeente.nl gaat uit van burgerrollen: de burger als kiezer, klant, partner, onderdaan en wijkbewoner. In de bijlage zijn de scores van de gemeente Gilze en Rijen vergeleken met de cijfers van eerdere onderzoeken en met die van het gemiddelde van andere gemeenten met 25.000 tot
50.000 inwoners.

In de onderstaande bijlage treft u de scores per burgerrol aan.

Bijlage scores per burgerrol (PDF, 482 kb)

Alle resultaten staan op de website www.waarstaatjegemeente.nl