Code Geel van kracht


[IMG]

04-08-2015

In Brabant-Noord is Code Geel van kracht vanwege de huidige droogte. De Regionale Brandweer heeft deze code afgekondigd met het oog op het weer. Bij Code Geel geldt:

* Wees altijd voorzichtig met vuur. Open vuur (bijvoorbeeld vuurkorf of barbecue) mag alleen op de speciale picknick- en vuurplaatsen of met toestemming van de terreineigenaar op een ruim verhard of zanderige stuk ondergrond. Maak in droge periodes geen open vuur.
* Veroorzaak niet per ongeluk een natuurbrand: gooi daarom sigaretten en glas altijd in een prullenbak of neem het mee. Denk ook aan kolen van de barbecue, opgehoopt tuinafval (broei) en parkeer uw auto (met hete katalysator) niet in hoog en droog gras.
* Wees alert op verdachte situaties. Meld verdachte situaties bij de terreineigenaar of een hulpdienst. Help mee door foto's/film te maken en onthoud locatie, persoonskenmerken en bijvoorbeeld een kenteken als u een situatie niet vertrouwt.
* Houd op uw verblijfplaats altijd blusmiddelen bij de hand, bijvoorbeeld een blusdeken, tuinslang, brandblusser of desnoods een emmer water.

Meer informatie over Code Geel vindt u op www.natuurbrandrisico.nl.