Kickersbloem 3 voor besluitvorming naar de gemeenteraad


Kickersbloem 3 voor besluitvorming naar de gemeenteraad

Het college van B&W van Hellevoetsluis heeft op dinsdag 4 augustus ingestemd met de plannen voor het bedrijventerrein Kickersbloem 3 en besloten de plannen voor vaststelling aan te bieden aan de gemeenteraad.

Vorig jaar zijn het ontwerp bestemmingsplan, -beeldkwaliteitsplan en -exploitatieplan Kickersbloem 3 in procedure gebracht en vervolgens is er gelegenheid geweest om zienswijzen in te dienen. In totaal zijn er 47 zienswijzen ingediend. Die hebben op een aantal onderdelen geleid tot
aanpassingen.

De complexiteit van het dossier vroeg om een zorgvuldige voorbereiding, waardoor de besluitvorming, die eigenlijk eind vorig jaar gepland stond, vertraagd is. Ook de uitwerking van de beoogde samenwerkingsvorm tussen de gemeente en marktpartij Kickersvoet duurde langer dan voorzien.



Belangrijke stap voorwaarts

Het bedrijventerrein komt te liggen ten noordoosten van het bestaande bedrijventerrein Kickersbloem 1 en 2. Wethouder Peter Hofman: "Met het aanbieden van deze plannen aan de gemeenteraad, zetten we een belangrijke stap voorwaarts om te komen tot ontwikkeling van Kickersbloem 3. Dit
bedrijventerrein is goed voor onze economie. Het zal nieuwe bedrijven naar Hellevoetsluis trekken en zorgen voor werkgelegenheid."



Besluitvorming

Op woensdag 2 september worden de plannen voor Kickersbloem 3 besproken door de raadscommissie Wonen, Werken en Recreatie (WWR) en vervolgens naar verwachting tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 16 september.



Meer informatie

Wilt u meer lezen over de plannen voor Kickersbloem 3, klik dan hier.