Hellevoetsluis maakt beheerplan voor kunstobjecten


Hellevoetsluis maakt beheerplan voor kunstobjecten

De gemeente Hellevoetsluis heeft onlangs een Beheerplan Kunstobjecten opgesteld voor de periode 2016-2019. In het beheerplan is het vereiste kwaliteitsniveau voor het onderhoud van de 34 kunstobjecten in Hellevoetsluis vastgelegd.

De gemeente Hellevoetsluis is eigenaar van 34 kunstobjecten in de openbare ruimte. Samen vormen ze het meest nabije en meest toegankelijke openbaar kunstbezit voor de bewoners en bezoekers van onze gemeente en verfraaien ze onze openbare ruimte. De beelden vertellen soms letterlijk, zoals bij
het kunstwerk de Bladzijden uit het verleden, verhalen uit de rijke historie of geven de voorbijganger aanleiding voor verwondering.



Zorgvuldig beheer van deze pareltjes van de openbare ruimte is noodzaak, niet alleen gezien de verplichting die we daarvoor hebben maar ook omdat het juist de pareltjes zijn die het beeld van de openbare ruimte positief beinvloeden. Met het beheerplan leggen we vast hoe we onze kunstobjecten
in de openbare ruimte de komende jaren beheren.



Het totaal benodigde budget voor beheer en onderhoud van de kunstobjecten is 17.500 euro per jaar. Dit past binnen het huidige budget.



Het beheerplan wordt nog ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.