Nederlandse industriele biotech sector in VS

Van 19 t/m 22 juli 2015 vond in Montreal, Canada het jaarlijkse internationale congres over industriele biotechnologie plaats. Het World Congress on Industrial Biotechnology (WCIB) vindt altijd in Noord Amerika plaats. De bijeenkomst trekt veel Amerikaanse en Canadese bedrijven, kennisinstellingen, ondernemers en overheden. Ook participanten vanuit belangrijke biotech landen aan zoals Brazilie, Frankrijk, Duitsland, Belgie, India, Maleisie en Nederland zijn aanwezig.

Voor de topsector chemie is de WCIB een strategische beurs. BE-Basic, Nederland's grootste publiek-private onderzoeksconsortium, verenigd bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid presenteren zich in een prachtig en dominant Holland Pavillion.

IA-Netwerk Noord Amerika

Het Innovatie Attache Netwerk San Fransisco vertegenwoordigde IA-Netwerk Noord Amerika. En met een goede reden, want Californie is en blijft het dominante kennis en innovatie hotbed voor nieuwe (industriele) biotech technologie- en synthetische biologie ontwikkelingen, investeringen en nieuwe startups.

Het IA-Netwerk San Fransisco vertegenwoordigde samen met het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), de Nederlandse overheid. Daarnaast was IA San Francisco tijdens het congres ook expliciet aanwezig om nieuwe relaties aan te gaan met investeerders en startups. Ook toonden zij de laatste trends.

Volledige verslag

Lees het volledige verslag van de WCIB en de Nederlandse inbreng, in de download sectie onderaan deze pagina.

Download:

* De World BIO en nieuwe biotech bedrijvigheid aan de Amerikaanse westkust PDF document | 144,02 KB Kort verslag over de Nederlandse deelneming tijdens het World BIO conferentie.

De World BIO en nieuwe biotech bedrijvigheid aan de Amerikaanse westkust.pdf