Kansen in de zuivelsector in Heilongjiang, noordoost China

Het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Dalian publiceerde recentelijk een marktanalyse over de zuivelsector in Heilongjiang in noordoost China. Heilongjiang is na Binnen-Mongolie de grootste zuivelproducent van het land.

China is momenteel de derde grootste zuivelproducent ter wereld na India en de Verenigde Staten en is hard op weg om zijn voorlopers voorbij te streven. De provincie Heilongjiang is gelegen in de zogenaamde "golden belt of sweet corn and cow" en biedt daarmee uitstekende omstandigheden voor de zuivelsector. Maar liefst 7 van de top 10 zuivelorganisaties in China hebben een fabriek in de provincie.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De zuivelsector in China biedt verschillende kansen voor Nederlandse bedrijven. Populariteit van zuivelproducten neemt sterk toe in het land en door groeiende welvaart zal de Chinese consument de komende jaren steeds meer kunnen en willen besteden aan melk, kaas en yoghurt. De lokale overheden in Heilongjiang investeren sterk in modernisering en vergroting van de industrie.

Uitdagingen liggen onder andere op het gebied van automatisering, modernisering, training en voedselveiligheid. Nederlandse bedrijven kunnen hier met hun kennis en expertise op inspelen.

Het rapport

Het rapport schetst de huidige situatie in Heilongjiang. U vindt het rapport onderaan deze pagina in de download sectie.

Meer informatie

Bent u geinteresseerd in deze markt? Neem dan contact op met:

Chief Representative: Renee Derks

Deputy Representative: Yin Hang

T: (+86) 411-39869998

F: (+86) 411-39869991

E: nbsodalian@nbsodalian.com

Netherlands Business Support Office

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich daarom actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland. Onder meer via het buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten en NBSO's. Zij kunnen voor u

contacten leggen en op zoek gaan naar marktinformatie.

Bron: Netherlands Business Support Office (NBSO) Dalian

Download:

* Brief Introduction to Heilongjiang Dairy Industry

PDF document | 692,28 KB

Dit kansenrapport beschrijft de zuivelindustrie in Heilongjiang, China.

Brief Introduction to Heilongjiang Dairy Industry 2015.pdf