Gratis concert NJO tijdens Idealis Straattheaterfestival


Het NJO (het voormalige Nationaal Jeugd Orkest) geeft een concert tijdens het Idealis Straattheaterfestival op zaterdag 15 augustus. Het gratis concert begint om 20.00 uur in de Grote Kerk aan de Markt.



Jonge, internationale muziekstudenten

Op vrijdag 14 augustus begint de AID (Annual Introduction Days), bedoeld om studenten kennis te laten maken met het studentenleven en hun (nieuwe) stad.

Onderdeel van de AID is het Idealis Straattheaterfestival op zaterdag 15 augustus dat bol staat van cabaret, acrobatiek, dans en muziek. De gemeente Wageningen heeft het NJO gevraagd om een concert te verzorgen in de Grote Kerk en heeft hiervoor een subsidie verstrekt. Het NJO verzorgt vanaf
20.00 uur het gratis concert 'Konstantyn en het Aristo Kwartet'.

De combinatie van percussie met vier strijkers biedt veel muzikale mogelijkheden binnen een kleine bezetting. Het programma van Konstantyn Napolov en het Aristo Kwartet biedt dan ook volop variatie, met afwisselende werken uit de 20e en 21e eeuw. Het optreden wordt opgeknipt in vier korte
blokjes, zodat het publiek ervoor kan kiezen om het hele programma bij te wonen, of na een of meerdere blokken te vertrekken. Het programma wordt afgesloten met 'Starry Night' van de componist Martland, die zich daarbij liet inspireren door het schilderij van Vincent van Gogh.



Dit optreden van het NJO maakt onderdeel uit van de NJO Muziekzomer, een jaarlijks terugkerend muziekfestival. Jonge studenten van conservatoria uit de hele wereld verzorgen ruim 75 concerten in Gelderland.



Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 11 augustus 2015