Werkzaamheden binnenstad hervat - Gemeente Zutphen


Kroon, Annelies

Na een korte zomerstop is de herinrichting van verschillende straten in de binnenstad weer begonnen. Maandag 10 augustus is gestart met de bestrating van het tweede deel van Basseroord. Maandag 17 augustus starten werkzaamheden in de Pelikaanstraat, in het najaar in de Bornhovestraat,
Nieuwstraat en de Overwelving. Woensdag 19 augustus is er een inloopavond over de werkzaamheden aan de Pelikaanstraat en Bornhovestraat.

Tijdens de werkzaamheden blijven woningen en winkels bereikbaar. Er kan wel enige overlast zijn. Zo zal laden en lossen niet altijd recht voor de deur mogelijk zijn. Omleidingen voor doorgaand verkeer staan ter plekke aangegeven.

Inloopavond Pelikaanstraat en Bornhovestraat

Op woensdag 19 augustus is er een inloopavond over het werk en de planning van de Pelikaanstraat en de Bornhovestraat. Bewoners, ondernemers en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

* Locatie: 't Atrium, Martinetsingel 19 (ingang Pelikaanstraat).
* Tijd: van 17.30 tot 19.00 uur.

Stadsdiagonaal

De werkzaamheden zijn onderdeel van het project Stadsdiagonaal. Het omvat de volgende straten en pleinen: Basseroord, de Nieuwstad (tussen Lokenstraat en Overwelving), de Overwelving en de Pelikaanstraat. Het hele gebied krijgt een facelift, met onder andere nieuwe bestrating en verlichting.
Mooi om te zien en goed voor een economische impuls van de binnenstad.