Waterverbinding tussen Amertakkanaal en waterplas in Drimmelen


Waterverbinding tussen Amertakkanaal en waterplas in Drimmelen

De gemeente is gevraagd om mee te werken aan het maken van een waterverbinding. Het gaat om een verbinding tussen het Amertakkanaal en de waterplas in Drimmelen.

Door de waterverbinding kan het bedrijf De Koning de jachten die zij behandelt, direct naast haar bedrijfslocatie uit het water halen. Door de nieuwe waterverbinding kunnen bezoekers de schiereilanden in de toekomst ook per boot bereiken. Dit biedt meer kansen voor verblijfsrecreatie op de
schiereilanden.

Wanneer start het werk?

Alle besluiten die nodig zijn om de waterverbinding te maken zijn genomen. De aannemer zal eind augustus 2015 met het werk starten. Het gebied rondom de dijk waar het werk is, zet de aannemer met een hekwerk af.

Wat gebeurt er met het fietspad?

Door het werk zullen mensen het fietspad ter hoogte van de nieuwe waterverbinding niet meer kunnen gebruiken. In plaats daarvan zorgt de gemeente samen met Waterschap Brabantse Delta voor een alternatief fietspad. Fietsers en wandelaars kunnen eind augustus de Standhazensedijk gebruiken. Dit
sluit aan op het pad langs het Amertakkanaal.

Deze route over de Standhazensedijk bestaat nu alleen nog uit een puinverharding en gras. Om de dijk te mogen verharden moeten wij nog vergunningprocedures doorlopen. Wij verwachten dat wij de verharding over de Standhazensedijk in het voorjaar van 2016 definitief kunnen aanleggen.