Wietplantage in vlammen; wees alert!


Wietplantage in vlammen; wees alert!

Laatste update:
11-08-2015 | 14:33

Enschede - De politie waarschuwt opnieuw tegen hennepkwekerijen nu er in Enschede weer een hennepkwekerij in vlammen is opgegaan. In de vroege ochtend van 11 augustus ontstond er brand in een wietplantage aan de Hendrik ter Kuilestraat.

Kilo's gedroogde hennep

In twee huizen in Enschede werden op dezelfde dag ook hennepkwekerijen aangetroffen. Beide huizen staan aan de Albergenbrink. In het ene huis stonden ongeveer 300 planten, in het andere zo'n 400 planten. Daarnaast stuitte de politie op een grote hoeveelheid gedroogde hennep, in een van de
woningen werd ruim 27 kilo gedroogde hennep gevonden.

Gevaarlijk voor buren

De politie gaat niet uit van een verband tussen deze kwekerijen en de kwekerij aan de Hendrik ter Kuilestraat. Wel was er ook bij deze huizen sprake van een brandgevaarlijke situatie. Zeker in woonwijken levert dit gevaarlijke situaties op voor omwonenden, een brand kan gemakkelijk overslaan
naar omliggende woningen.

Wanneer de politie bellen?

Omdat de politie dit jaar in Twente al meerdere keren met een brand in een hennepkwekerij geconfronteerd is roept de politie extra op om verdachte situaties te melden. Een hennepkwekerij in uw buurt is te herkennen aan de volgende kenmerken.

* Er hangt regelmatig een sterke wietlucht
* De ramen zijn altijd verduisterd en er zit condens op de ramen
* Voortdurend geluid van afzuiginstallaties
* Onduidelijk of een pand bewoond wordt (in combinatie met bovenstaande signalen)

Hebt u vermoedens van een hennepkwekerij in uw buurt? Bel dan de politie via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000.

(2015391181/2015266020/2015296365)