kledinginzamelaar KICI en Humana samen verder onder de naam Sympany


kledinginzamelaar KICI en Humana per 1 januari 2015 gefuseerd en onder de naam Sympany verder gegaan. Sympany is nu de inzamelaar en verwerker van textiel in Cuijk.

Textielinzameling door Sympany in uw gemeente

Sympany zamelt als een van de grootste charitatieve textielinzamelaars in Nederland met een kleine 50 medewerkers en 2.200 textielcontainers, ruim 20 miljoen kilogram textiel in. Het textiel wordt gesorteerd en verkocht aan textielhandelaren, sorteerbedrijven en tweedehandswinkels in binnen-
en buitenland. Sympany is ontstaan door de fusie van de stichtingen Humana en KICI per 1 januari 2015.

Alle textiel is welkom bij Sympany!

In Nederland komt er nog onnodig veel textiel in het restafval en gaat de verbrandingsoven in. Consumenten denken vaak ten onrechte dat kapotte of versleten kleding, maar ook lappen stof, niet hergebruikt kunnen worden. Sympany accepteert alle soorten textiel, ook wanneer het niet herdraagbaar
is.

Projecten gesteund met opbrengsten ingezameld textiel

Met de opbrengst van de textielinzameling steunt Sympany textiel gerelateerde projecten in Afrika en India. Zelfredzaamheid en duurzaamheid staat hierbij centraal. Door uw textiel in de containers van Sympany te doneren draagt u bij aan deze projecten.

Textiel doneren

Graag uw textiel in gesloten zakken in de containers te doneren, zodat het beschermt blijft tegen vocht en vuil. Schoenen graag samenbinden. Houdt er bij het vullen van de zak rekening mee dat deze nog door de opening van de container past.

Meer info

Kijk voor meer informatie en de dichtstbijzijnde container op: http://www.sympany.nl/vind-een-container/