Aanleg voetgangersoversteekplaats Heerstraat-Centrum in Stein


Van maandag 17 t/m vrijdag 29 augustus aanstaande vinden er werkzaamheden plaats ter hoogte van de kruising Heerstraat Centrum, Ledderkenstraat en de Leentstraat in Stein. De gemeente Stein gaat op deze locatie een voetgangersoversteekplaats aanleggen en neemt aanvullende verkeersmaatregelen.
Vooruitlopend op deze definitieve oplossing, heeft de gemeente hier vorig jaar een tijdelijke oversteekvoorziening voor voetgangers gerealiseerd.

Definitieve oplossing
Gemeente Stein gaat een extra voetgangersoversteekplaats aanleggen en middengeleiders creeren. Deze zorgen voor een veilige en gefaseerde oversteek. Ook wordt een licht verhoogd (en daarmee) attentieverhogend kruisingsvlak aangelegd. De parallelwegen worden ter plaatse van het kruispunt
`onderbroken', waardoor alleen fietsers rechtstreeks door kunnen. Auto's moeten via nieuwe doorsteken in de tussenberm naar de hoofdrijbaan.

Omleidingsoute

Tijdens de werkzaamheden zijn zowel de hoofdrijbaan als naastgelegen parallelwegen afgesloten voor doorgaand verkeer en worden omleidingsroutes ingesteld. Woningen blijven bereikbaar. Omwonenden worden hierover per brief geinformeerd.

Veilige school/thuisroutes voor schoolkinderen
De nieuwbouw van het Integraal Kind Centrum (IKC) de Triviant aan de Kruisstraat te Stein en de sluiting van de voormalige Don Bosco school in Nieuwdorp hebben ertoe geleid dat gemeente Stein in samenspraak met de schooldirectie en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) hebben
bepaald welke verkeersmaatregelen nodig zijn in het kader de dagelijkse school/thuisroutes van de schoolgaande kinderen. Een knelpunt in de route voor de kinderen uit Nieuwdorp vormt de relatief drukke oversteek Heerstraat-Centrum (tussen Ledderkenstraat en Leentstraat).