Bedrijfspanden verwoest door zeer grote brand


* Homepage VRH
* Besloten delen
* Persbericht

Bedrijfspanden verwoest door zeer grote brand

11 augustus 2015 - Zoetermeer

Dinsdagavond omstreeks half twaalf is de brandweer uitgerukt voor een brand aan de Edisonstraat. Ter plaatse bleek een forse brand gaande in een bedrijfsgebouw. Hierop zijn direct extra brandweereenheden gealarmeerd en ingezet. Mede hierdoor kon de brandweer uitbreiding van de brand naar de
omgeving voorkomen en de brand binnen het gebouw beperken.

Door de brand was er enige tijd sprake van veel rookontwikkeling. Er is geadviseerd om zoveel mogelijk uit de rook te blijven en er zijn meetploegen ingezet om de vrijgekomen concentraties te controleren. Een woning grenzend aan het brandende bedrijfsgebouw is uit voorzorg ontruimd.
De bewoners van deze woning konden na enige tijd weer veilig terugkeren naar hun huis.

Tegen half twee had de brandweer de brand volledig onder controle en kon het sein brand meester worden gegeven. Het nablussen van de brand neemt nog enige uren in beslag.

In het bedrijfsgebouw zijn meerdere bedrijven gehuisvest. Enkele daarvan zijn vrijwel volledig uitgebrand. De bedrijven die behouden zijn gebleven hebben rook- en waterschade opgelopen tijdens de brand. Ook is door de brand de bouwconstructie zo beschadigd geraakt dat pas woensdag door een
bouwinspecteur kan worden beoordeeld of het gebouw stabiel genoeg is om veilig te kunnen betreden. Tot dan is het gebouw niet toegankelijk.

Bij deze brand zijn gelukkig geen gewonden gevallen. Over de oorzaak is nog niets bekend, de politie doet hier onderzoek naar.





Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken. Meer informatie over Stichting Salvage is te vinden op de website www.stichtingsalvage.nl.


Meldtijd
23:24
Ter plaatse
23:28
Incident meester
01:40
Ingezet personeel
56
Ingezette voertuigen
14

Nadere informatie over dit bericht
Naam woordvoerder
John Kardol
E-mailadres
pers@vrh.nl
Telefoon
06-55301656

Zeven dagen per week, 24 uur per dag, staat de VRH paraat voor de veiligheid van de burgers.
Brandweer Haaglanden, de MKA (Meldkamer Ambulancezorg) en GHOR werken multidisciplinair samen met de negen gemeenten uit de regio: niet alleen om samen op te kunnen treden als het nodig is, maar ook om samen de voorbereidingen te treffen om rampen of grote incidenten te voorkomen en te
bestrijden.
VRH

Ik wil

* Deze pagina printen
* RSS[IMG]