Herdenking en vlagprotocol 15 augustus 2015


Op 15 augustus, de dag van de Japanse capitulatie in 1945, wordt 70 jaar na dato, het formele einde aan de oorlog in Zuidoost-Azie en het einde van de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden herdacht.

Op overheidsgebouwen, ook in de gemeente Sluis, hangt die dag de Nederlandse vlag (zonder wimpel) in top. De officiele herdenking vindt plaats in Den Haag bij het Indisch Monument, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Staten Generaal en de regering. Dit jaar is ook Zijne Majesteit
Koning Willem-Alexander daarbij aanwezig.



Ook particulieren, instellingen en bedrijven kunnen op 15 augustus vlaggen in verband met het formele einde van de Tweede Wereldoorlog.



Het gemeentebestuur van Sluis en de Stichting Comite 4 mei Oostburg vinden het belangrijk dat er aandacht blijft voor het herdenken van de vele slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog hier en in den lande, maar vanzelfsprekend ook de slachtoffers in het toenmalig Nederlands-Indie. In
verbondenheid met de plechtigheid in Den Haag die om 12.00 uur begint, is er bij het herdenkingsmonument op het Raadhuisplein in Oostburg een eenvoudige ceremonie.



Het bestuur van Stichting Comite 4 mei Oostburg zal om 12.00 uur bloemen leggen ter nagedachtenis. Namens het college van Burgemeester en Wethouders zal wethouder Jack Werkman daaraan voorafgaand een toespraak houden en eveneens bloemen leggen.

Meelevende inwoners zijn van harte uitgenodigd bij deze herdenking en bloemlegging aan te sluiten.



Informatie over de vlaginstructie voor onder andere 15 augustus is te vinden op www.4en5mei.nl.