Burgemeesters Huttenbouwdorpen benoemd


Het was op 11 augustus j.l. een drukte van belang aan de Snevert in Schagen. Daar waren ruim 480 kinderen actief met het timmeren van hutten. Om 13:00 uur kwam burgemeester Marjan van Kampen langs om alle bouwwerken te bewonderen.

Voorzitter Kim Ekama van KIVAS Huttenbouwdorp leidde de burgemeester rond. Het was leuk om te zien met hoeveel creativiteit er hutten worden gebouwd.
Er waren winkels, casino's, vakantiehuizen etc.

Er worden twee dorpen gebouwd. Het kleine en het grote bouwdorp. Om daar alles in goede banen te leiden is het nodig om per dorp een burgemeester te kiezen. Een hoeveelheid kinderen had vragen bedacht voor de burgemeester. Zo'n twintig kinderen kwamen bij de burgemeester om hun vraag te
stellen. Wie de beste vraag had bedacht maakte kans om te worden benoemd tot burgemeester van een van de twee dorpen.

Nadat alle kinderen hun vraag hadden gesteld kon de burgemeester bekend maken wie door haar tot burgemeester werd benoemd voor het kleine- en het grote bouwdorp.
Joelle van Eekeren werd tot burgemeester benoemd in het Grote bouwdorp en Wayne Mathew Freeburg tot burgemeester van het Kleine bouwdorp. Met een plechtig gebaar hing de burgemeester van Schagen de ambtsketen, waaraan de sleutel van het betreffende dorp was bevestig om bij haar nieuwe
"collega's".

Tot en met vrijdag 14 augustus a.s. dragen zij de verantwoordelijkheid voor hun dorp.

Huttenbouwdorp

Huttenbouwdorp