Senioren kunnen rijvaardigheid testen


RSS

Actueel bericht, 1 juli 2015

Op woensdag 23 september 2015 wordt vanaf Sportpark Dichteren aan de Sicco Mansholtweg te Doetinchem een cursus BROEM (=BReed overleg Ouderen En Mobiliteit) georganiseerd voor 65+ers.

Waarom deze cursus?

Senioren zijn kwetsbaar, doordat zij vaak lang geleden het rijbewijs hebben gehaald. Intussen zijn verkeersregels en -situaties veranderd en is het huidige verkeersbeeld anders dan in het verleden. Waarnemen, interpreteren en snel reageren zijn noodzakelijk om veilig aan het verkeer te kunnen
deelnemen. Behendigheid en kennis van de regels worden met het toenemen van de leeftijd minder.

Wat houdt deze cursus in?

De cursus van BROEM biedt de oudere automobilist uit de gemeente Doetinchem een ontspannen gelegenheid om tijdens een rit een deskundig advies over zijn of haar verkeerskennis en rijstijl te krijgen. De rit wordt afgenomen in de eigen auto, onder begeleiding van een erkende rij-instructeur.
Daarnaast worden het gezichts- en gehoorvermogen getest en krijgen zij voorlichting over de nieuwste verkeersregels. De deelnemers kunnen ook informatie krijgen over de regels rond rijbewijsverlenging, het aanvragen van een gehandicaptenparkeerplaats of het aanvragen van een parkeervergunning.
Deelnemers krijgen een theorie- en een praktijktoets, zonder dat dit consequenties heeft voor hun rijbewijs.

Wat kost het?

De BROEM-cursus wordt georganiseerd door de afdeling Doetinchem van Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met de Stichting Centraal Senioren Overleg Doetinchem en verkeersschool Tempo uit Doetinchem. De gemeente Doetinchem en ROVG subsidieren dit project, waardoor de bijdrage van de
deelnemers beperkt kan worden tot een bedrag van EUR10,- per deelnemer. Voor deze bijdrage ontvangen de deelnemers naast een BROEM Certificaat en een handig naslagboekje Veilig op weg in het verkeer ook twee consumpties.

Wanneer wordt de cursus gegeven?

Er worden op woensdag 23 september 2015 twee cursussen gegeven. Een ochtendcursus van 9.00 tot 12.30 uur en een middagcursus van 13.00 tot 16.30 uur. In totaal kunnen maximaal 36 mensen zich aanmelden, terwijl er een minimum van 18 deelnemers is vastgesteld.

Meldt u op tijd aan, want deelname aan de cursus gaat op volgorde van ontvangst van aanmelding/betaling. De deelnemers die in 2014 zijn afgevallen, omdat de cursus toen volgeboekt was, hebben voorrang mits zij zich opnieuw vroegtijdig aanmelden en betalen.

Heeft u nog vragen

Bel gerust, Jan van der Aart 06-37471209 of mail naar jan.vanderaart@chello.nl

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij Andries Snippe penningmeester CSO-D door middel van het overmaken van EUR.10,- op bankrekening NL84 RABO 0302 0003 80 onder vermelding van cursus BROEM, uw naam, adres, postcode, plaats, telefoonnummer en e-mail adres i.v.m. bevestiging en uitnodiging en voorkeur
voor de ochtend of middag.