WMO-adviesraad zoekt voorzitter


12-08-2015 Doordat de zittingstermijn van de huidige voorzitter afloopt, nodigt de Wmo- adviesraad van de gemeente Stede Broec kandidaten uit om te solliciteren naar de functie van voorzitter m/v.
De Wmo-adviesraad adviseert, gevraagd en ongevraagd, het gemeentebestuur bij de ontwikkeling en de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de Jeugdwet en de Participatiewet.

Omschrijving van de functie

De voorzitter is verantwoordelijk voor het adequaat functioneren van de Wmo-adviesraad. Hij/zij stelt met de secretaris de agenda op voor de maandelijkse vergadering en formuleert en verstuurt de adviezen. De voorzitter onderhoudt contacten met de betreffende wethouder en ambtenaren. Hij/zij
vertegenwoordigt de Wmo-adviesraad ook extern; bijvoorbeeld tijdens het regionaal overleg. De voorzitter neemt een onafhankelijke positie in, zowel ten aanzien van de Wmo-adviesraadsleden als ten opzichte van het gemeentebestuur en gemeenteraadsleden.

De Wmo-raad verwacht van de voorzitter dat hij/zij:

* bestuurlijke ervaring heeft;
* analytisch en strategisch kan denken en over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden beschikt;
* inzicht en interesse heeft in het Sociaal Domein;
* communicatief en representatief is;
* geen gemeentelijke openbare functie vervult;
* niet verbonden is aan een instelling die werkzaam is op het Wmo-terrein;
* woonachtig is in West- Friesland;

De vergaderingen van de Wmo-adviesraad vinden eenmaal per maand plaats; in de avonduren. Voor deze functie geldt een passende onkostenvergoeding.
Sollicitaties kunnen tot 1 september schriftelijk of per mail gestuurd worden naar:
Wmo-raad Stede Broec, p.a .Gemeente Stede Broec, Postbus 20, 1610 KW Bovenkarspel. Per mail: marjolein.broersen@sed-wf.nl. Eventuele inlichtingen over de functie kunt u inwinnen bij: Mevrouw Marjolein Broersen, bij voorkeur via mail of telefonisch: 0228- 534100