Politie zoekt getuigen van achtervolging mootorrijder


Politie zoekt getuigen van achtervolging mootorrijder

Laatste update:
14-08-2015 | 12:54

's-Hertogenbosch - De politie zoekt getuigen van een achtervolging die donderdagavond rond 20.50 uur plaats vond tussen een politieauto en een motorrijder.

Surveillerende agenten zagen de motorrijder rond dat tijdstip rijden op de Bruistensingel. Toen zij het kenteken controleerden bleek dat eigenlijk op een personenauto thuis te horen. Daarop gaven de agenten de motorrijder een stopteken. In plaats van daaraan gehoor te geven ging deze er
vandoor. Hij bereikte hoge snelheden en reed ook deels over het trottoir, waarbij hij enkele voetgangers ternauwernood wist te ontwijken.

Op de Harendreef, waar wat meer ruimte was, besloten de achtervolgende agenten vanwege de gevaarzetting in te grijpen. Door een gecontroleerde aanrijding te veroorzaken wisten ze de motorrijder ten val te brengen. Deze raakte daarbij niet gewond. De 44-jarige man uit 's-Hertogenbosch verzette
zich vervolgens hevig bij zijn aanhouding. Hij is uiteindelijk in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De motor is in beslag genomen.