Onderhoud IJsselbrug Doesburg start 14 augustus

Rijkswaterstaat start op vrijdag 14 augustus met het groot onderhoud aan de IJsselbrug bij Doesburg. Er wordt begonnen met het onderste gedeelte van de boog (tot 6 meter hoogte) van het zuidelijk fietspad geschilderd, gedurende die tijd is de hoofdrijbaan in beide richtingen versmald.

Gevolgen voor het verkeer

De rijbaan richting Doesburg is op vrijdag 14 augustus tussen 9.00 en 16.00 uur gedeeltelijk afgezet om de opbouw van steigers mogelijk te maken. Het verkeer wordt dan in beide richtingen begeleid door verkeersregelaars. Daarnaast wordt een verkeersregelinstallatie voor brede voertuigen geinstalleerd.

Als alle voorzieningen zijn geplaatst is de hoofdrijbaan versmald en geldt een snelheidsbeperking. Voertuigen die breder zijn dan 3 meter mogen de brug pas passeren na het activeren van verkeerslichten. Voor deze voertuigen wordt aan weerszijden van de brug een opstelplaats ingericht.

Het zuidelijk fietspad richting Doesburg wordt afgesloten en het fietsverkeer zal in twee richtingen over het noordelijk fietspad gaan.

De werkzaamheden varieren in de tijd, daarmee varieert ook het verkeersverloop over de brug.

Meer informatie

Weggebruikers kunnen voor vragen terecht bij het algemene informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002. Voor specifieke informatie over de werkzaamheden zie de projectpagina IJssel: verkeersbrug Doesburg en voor informatie over de verkeersregelinstallatie voor brede voertuigen zie de website van CT deBoer.