Gemeentelijke Onderscheiding voor Peter Bertrand


Locoburgemeester Piet Franssen reikte in aanwezigheid van wethouder Philip Laheij - op zaterdag 15 augustus 2015 omstreeks 18.30 uur de erespeld van de gemeente Gulpen-Wittem uit aan de heer Peter Bertrand, voorzitter van de stichting Luikse Marktfeesten Wahlwiller.

Verdiensten

Op 1 en 2 augustus vond de 50^e editie van de Luikse Marktfeesten in Wahlwiller plaats. De organisatie hiervan is in handen van de stichting Luikse Marktfeesten Wahlwiller. In 1980 werd de heer Peter Bertrand bestuurslid van de stichting Luikse Marktfeesten Wahlwiller en nam hij de taak van
secretaris op zich. De heer Bertrand is tevens marktmeester en verantwoordelijk voor de levering van de marktkramen en de indeling van het feestterrein. In 1990, bij de viering van het 25-jarig jubileum, neemt de heer Peter Bertrand het voorzitterschap van zijn, ondertussen overleden, vader
over. Peter Bertrand is bovendien contactpersoon voor de Stad Luik waar de stichting goede banden mee onderhoudt. De Luikse Marktfeesten Wahlwiller is namelijk naar het voorbeeld van de zondagsmarkt in Luik opgezet. Verder is Peter Bertrand verantwoordelijk voor PR-activiteiten.

Omdat Peter Bertrand gezien kan worden als de spil van de Luikse Marktfeesten Wahlwiller ontvangt hij deze gemeentelijke onderscheiding als dank en waardering voor zijn inzet.

Foto: Al Rekko