Politie houdt dealer en klanten aan


Politie houdt dealer en klanten aan

Laatste update:
16-08-2015 | 11:07

Den Haag - De politie hield vrijdag 14 augustus tijdens een gerichte actie op drugscriminaliteit een 24-jarige Hagenaar aan op verdenking van de handel in verdovende middelen. Ook drie klanten - in de leeftijd van 30 tot 60 jaar oud uit Den Haag- werden aangehouden.

De politie ontving enkele tips dat de Hagenaar handelde in verdovende middelen. Hierop startte direct een onderzoek en al snel bleken er inderdaad sterke aanwijzingen voor drugshandel. Vrijdagmiddag organiseerden agenten een actie om enkele klanten van de man buiten zijn zicht aan te houden.
Dit resulteerde in drie verdachten. Allen hadden zij drugs in hun bezit nadat zij een kort onderhoud met de verdachte hadden gehad. Het drietal kon na verhoor het bureau weer verlaten, zij zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Rond 18.00 uur hield de politie de 24-jarige verdachte aan op de Statenlaan. De man had verschillende verdovende middelen bij zich. Hierop doorzocht de politie ook de woning van de verdachte. Ook daar werden verdovende middelen aangetroffen en werden onder meer gegevensdragers in beslag
genomen.

Drugscriminaliteit

Drugshandelaren en drugsgebruikers kunnen veel overlast veroorzaken en brengen vaak ook andere vormen van criminaliteit met zich mee. De politie stelt dan ook een onderzoek in op het moment dat het vermoeden van drugshandel ontstaat.