Verdachten diefstal fiets aangehouden


Verdachten diefstal fiets aangehouden

Laatste update:
16-08-2015 | 13:01

Almere - Een 23-jarige man uit Almere is zaterdag 15 augustus aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een geprepareerde politiefiets ook wel bekend als lokfiets. De politiefiets was geplaatst op het Baltimoreplein ter hoogte van het spoorviaduct.

Agenten constateerden rond 17.25 uur dat de fiets `bewoog'. Uit onderzoek en kijken over diverse schuttingen werd de fiets korte tijd later getraceerd in een achtertuin bij een woning in de wijk gelegen in de Indische Buurt. De 23-jarige bewoner meldde zich bij de agenten en gaf aan te weten
waarvoor de agenten bij hem aan de deur kwamen. Tegen de Almeerder is proces-verbaal opgemaakt. De politiefiets werd op een locatie geplaatst, waarvan bekend is dat veel fietsen worden gestolen.

Overgedragen aan Vreemdelingenpolitie

Een 32-jarige man zonder vast woon- of verblijfadres is zaterdag 15 augustus aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een fiets. Na afronding van dit onderzoek is hij overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. De man bleek als ongewenst vreemdeling gesignaleerd te staan.



Melding verdacht gedrag leidde tot aanhouding

Agenten surveilleerden rond 19.00 uur achter NS- station Almere Centraal toen zij door een NS-medewerker werden geattendeerd op een man die zich verdacht gedroeg bij de gestalde fietsen in de rekken. Agenten stelden een onderzoek in en zagen dat de man een paarse damesfiets uit de
fietsenrekken meenam. Bij het aanspreken van de man verklaarde hij dat de fiets van hem was. Juist op dat moment meldde zich de rechtmatige eigenaar van de fiets zich bij de agenten en bleek dat sprake was van diefstal.