Wethouder Revis bezoekt ondernemers Kerkplein


Wethouder Revis bezoekt ondernemers Kerkplein

Gepubliceerd:
16 augustus 2015

Laatste wijziging:
16 augustus 2015

Wethouder Boudewijn Revis (Binnenstad) heeft op zondag 16 augustus 2015 een bezoek gebracht aan het Kerkplein en omgeving.

Hij ging onder meer langs bij restaurant Zebedeus en bezocht de Swan Market, een levendige markt met leuke spullen op het gebied van interieur, mode, sieraden en accessoires.

Revis sprak met verschillende ondernemers over hun wensen en ideeen rond de herinrichting van het Kerkplein. De wethouder wil het plein groener maken, een speelplek aanleggen en zorgen dat er een betere verbinding komt tussen het kernwinkelgebied en Hofkwartier.

"De huidige inrichting van het Kerkplein voldoet niet meer. Het stadsmeubilair is verouderd, de wegen lopen niet logisch en de keitjes zijn onhandig en gevaarlijk voor voetgangers en fietsers. De gemeente wil dit oudste stuk van de binnenstad weer de uitstraling geven die daarbij hoort.
Ik wil ervoor zorgen dat er op deze plek meer ruimte komt voor reuring en evenementen zoals bijvoorbeeld de Swan Market. Daarom was ik benieuwd naar de ideeen van ondernemers daarover.
Samen kunnen we werken aan een mooi en levendig Kerkplein!"

aldus Boudewijn Revis.

De wethouder neemt de suggesties van de ondernemers mee als hij de plannen voor de herinrichting definitief gaat maken. Het nieuwe plan moet aan het eind van dit jaar klaar zijn.

Wethouder Revis in gesprek met ondernemer op Kerkplein. foto gemeente Den Haag
Wethouder Revis in gesprek met ondernemers. foto gemeente Den Haag