Controle op bezit van honden van start(17-08-2015)


Lees deze pagina voor

De controleurs kijken dan waar honden worden gehouden waarvoor hondenbelasting betaald moet worden. Op deze manier houden we de administratie actueel.

Alle controleurs zijn in het bezit van een legitimatiebewijs van de gemeente Loppersum voorzien van een pasfoto en zullen dit op verzoek tonen als zij bij u aan de deur staan.

Bent u in het bezit van een hond, dan dient u daarvoor hondenbelasting te betalen. Hondenbezitters moeten zelf aangeven dat zij een hond hebben. Als u dat nog niet heeft gedaan kunt u alsnog aangifte doen. Voor 2015 is het tarief voor de eerste hond EUR 77,55, voor een tweede hond EUR 116,30,
voor iedere hond boven het aantal van twee EUR 116,30 en voor een kennel EUR 193,80. Hebt u uw hond weggedaan of is uw hond overleden, terwijl u al hondenbelasting betaald hebt? Geef dit dan aan de gemeente door. We gaat dan bekijken of u vermindering krijgt.

Bent u eigenaar geworden van een hond terwijl de aanslag Hondenbelasting op naam van iemand anders staat, dan dient de hond eerst te worden afgemeld door de oude eigenaar en weer opnieuw te worden aangemeld op uw naam. Klik hier voor een af- of aanmeldingsformulier. U kunt ook bellen met de
medewerkers van het KlantContactCentrum, telefoon 0596-548200 voor het toesturen van een formulier of voor het verstrekken van informatie.

Klik hier voor meer informatie over tarieven, de aanslag en moment van betalen.