Veel te drukke spits voor een maandagavond


17 augustus 2015, 17:55

Regen, spitsstroken en het einde van de schoolvakantie in Noord-Nederland zorgen voor een veel te drukke maandagavondspits.

Verkeer in Noord-Holland kon in eerste instantie nog redelijk doorrijden, maar toen het tijd was om de spitsstroken vrij te geven en dit niet gebeurde, stagneerde het al snel op veel plaatsen. Op de A8 stond het flink vol omdat de spitsstrook op de A7 niet open kon, wat een kettingreactie gaf
waardoor er een flinke file voor de Coentunnel ontstond. Ook op de buitenring van de A10 stond het voor het knooppunt Watergraafsmeer korte tijd over 10 kilometer vast, omdat de wisselstrook op de A1 vanuit Amsterdam niet open ging. In de hele regio Noord-Holland stond rond 17.45 uur 64
kilometer aan file.

Ook de regen zorgde voor langere files dan gebruikelijk, een flink regengebied trok van het zuidoosten naar het noordwesten.

Het einde van de schoolvakantie in Noord-Nederland zorgde voor net dat beetje meer wat in combinatie met de signaleringsproblemen er voor zorgde dat de regio Noord-Holland het vanavond het zwaarst te verduren had: maar liefst 64 kilometer file alleen al in Noord-Holland.

Landelijk is dit ook sinds lange tijd weer de eerste flinke spits: 163 kilometer aan totale filelengte ligt zelfs boven het gemiddelde van een normale (buiten de schoolvakanties gemeten) maandagavondspits.