Subsidie voor waardering vrijwilligers


De gemeente Bladel heeft een subsidieregeling ingesteld voor waardering van vrijwilligers van niet-gesubsidieerde organisaties.

Wat houdt de regeling in

Vrijwilligersorganisaties in de gemeente Bladel die geen jaarlijkse subsidie van de gemeente ontvangen, kunnen in 2015 in aanmerking komen voor een eenmalige subsidie. Een vrijwilligersorganisatie is een organisatie zonder winstoogmerk, met een maatschappelijk doel en waarvan het merendeel van
de medewerkers vrijwilliger is. De subsidie is bedoeld om die vrijwilligers in het zonnetje te zetten. De vrijwilligersorganisaties mogen zelf bepalen hoe ze dat doen. Dit kan individueel (bijv. een kerstpakket) of collectief (bijv. met een etentje).
De vrijwilligersorganisatie moet zijn opgericht met als doel kwetsbare inwoners van Bladel te ondersteunen.
Daaronder verstaan we groepen die volgens de Wmo als kwetsbaar worden beschouwd, te weten: mensen met een lichamelijke beperking, chronisch psychische problemen, een verstandelijke beperking, psychosociale (inclusief materiele) problemen, opvoed- en opgroeiproblemen of een meervoudige
problematiek (verslaafden).
Alle activiteiten van de vrijwilligersorganisatie worden voor anderen dan de eigen leden/vrijwilligers georganiseerd. Een vrijwilligersorganisatie moet statutair gevestigd zijn in de gemeente Bladel.

Hoogte van de subsidie

Het subsidiebedrag is afhankelijk van het aantal vrijwilligers en is maximaal EUR 750,00 per organisatie:

* tot 10 vrijwilligers: EUR 250,00;
* 10 tot 50 vrijwilligers EUR 500,00;
* 50 vrijwilligers of meer EUR 750,00.

In totaal is een bedrag van EUR 5.000,00 beschikbaar. Komt het aantal aanvragen boven dit bedrag uit dan gaat de subsidie per organisatie iets omlaag.

Aanvragen

De vrijwilligersorganisatie is verplicht de subsidieaanvraag met een aanvraagformulier in te dienen.
Via de link: Aanvraagformulier subsidie voor waardering vrijwilligers 2015.pdf kunt u het aanvraagformulier downloaden. Dit formulier kunt u opsturen naar de gemeente Bladel, t.a.v. mevrouw M. Leijten, Postbus 11, 5530 AA Bladel.
Ook kunt u via de link: Subsidie waardering vrijwilligers, aanvraag het formulier online invullen en verzenden naar de gemeente Bladel.

De aanvraag moet voor 1 december 2015 worden ingediend.

* Subsidie waardering vrijwilligers, aanvraag
* Aanvraagformulier subsidie voor waardering vrijwilligers 2015.pdf