Nieuwe koers Nederlandse Kleurenschool


Krommenie, 20150820 -- Afgelopen maanden heeft de Nederlandse Kleurenschool haar opleidingen geherstructureerd rond een aantal nieuwe beroepsprofielen. Enkele hiervan zijn kleurkundige, kleurvormgever en kleurcontroleur. De Kleurkundige geeft advies over een breed scala aan kleur-gerelateerde vraagstukken. De Kleurvormgever geeft specifieke kleuradviezen voor o.a. het interieur, exterieur, kleding en productontwerp en de Kleurcontroleur beoordeelt kleurverschillen.

De vernieuwde basisopleiding tot Kleurkundige is een traject van 6 maanden waarin u leert om professioneel over kleur te communiceren, kleur waar te nemen en te beoordelen. Met deze vaardigheden ontwikkelt u uw professionele feeling voor kleur. Met de kennis die u in deze opleiding leert kunt u uw klanten van deskundig onderbouwd kleur-gerelateerd advies voorzien.

De opleiding kleurkunde is bedoeld voor iedereen die hun klanten deskundig advies willen geven en die in een omgeving werken waar kleur een belangrijk onderwerp is. De opleiding is een belangrijke aanvulling voor onder andere interieurverkopers, stylisten, schilders, laboranten, kleuradviseurs, kwaliteitsmanagers en stucadoors, die zich willen professionaliseren en onderscheiden. Met de Basisopleiding tot Kleurkundige kunt u doorstomen naar de deeltijdopleidingen Kleurvormgever en Kleurcontroleur.

De opleiding Kleurkunde maakt gebruik van blended learning, een combinatie van zelfstudie en contactonderwijs. Naast de 6 dagdelen contactonderwijs is de studiebelasting ongeveer 92 uur zelfstudie, totaal 120 uur. U studeert wanneer het u het beste past.

De eerst volgende mogelijkheid om met de vernieuwde Basisopleiding tot Kleurkundige te starten is 17 september.

Om onze nieuwe koers te vieren verloten wij een restitutiebon voor het lesgeld t.w.v. € 806.47 (incl. inschrijfgeld en BTW) onder de eerste 8 aanmeldingen. (zie actievoorwaarden). Deze actie is geldig tot 5 september 2015. Wees er snel bij en meld u aan.

U kunt zich aanmelden voor onze opleidingen via onze website http://www.kleurenschool.nl. Hier vindt u ook de actuele informatie en de opleidingsbrochures.

Nederlandse Kleurenschool
De Nederlandse kleurenschool is hèt kennis- en opleidingscentrum voor kleurcommunicatie, kleurtechniek en kleurgebruik. De Nederlandse kleurenschool wil iedereen die professioneel met kleur werkt bewust maken van de impact van kleurgebruik op het welbevinden van mensen. Daarom bevatten onze opleidingen adequate kennis van kleur, kleurcommunicatie, kleurtechniek en kleurgebruik. Met een uitgebreid aanbod biedt de Nederlandse kleurenschool voor elke doelgroep een passende opleiding aan, van eendaagse workshops tot lange opleidingstrajecten.

Stichting BNK Kleurdeskundigen
Deelnemers die de opleiding Kleurkunde met goed gevolg hebben afgerond, kunnen zich aansluiten bij de Stichting BNK Kleurdeskundigen, de beroepsorganisatie voor kleurdeskundigen. Stichting BNK beheert het register voor registerkleurvormgever en staat voor deskundigheidsbevordering, certificering en onderwijs. Kleurkundigen kunnen zich verder ontwikkelen als registerkleurvormgever en zich in laten schijven in het kwaliteitsregister.