Man aangehouden en beboet voor grove belediging agenten


Man aangehouden en beboet voor grove belediging agenten

Laatste update:
21-08-2015 | 15:27

Apeldoorn - Donderdagmiddag 20 augustus is een 21-jarige Apeldoorner aangehouden nadat hij agenten die bezig waren met een verkeerscontrole maar bleef uitschelden, en hen ook wilde beletten om het chassisnummer van de driewielige motor van de man te controleren.

De man werd rond 14.45 een controlestraat ingeleid aan de Spoorstraat in Apeldoorn, in verband met een algemene verkeerscontrole die daar plaatsvond. Vrijwel direct begon de man zich te verzetten tegen de controle van zijn chassisnummer. De man ging verbaal enorm tekeer tegen de politie en
probeerde ook fysiek te beletten dat agenten zijn chassisnummer controleerden. Hij is uiteindelijk geboeid en aangehouden wegens belediging van meerdere agenten.

De zaak is via ZSM* voorgelegd aan een officier van justitie, die bepaalde dat de man een boete van 600 euro krijgt.

Het chassisnummer van de driewielige motor bleek onleesbaar. Of dit opzettelijk gedaan is, is niet duidelijk. Het onderzoek naar de herkomst/identiteit van de motor loopt nog.

2015407611

* een werkmethode waarbij politie, justitie en haar partners veelvoorkomende criminaliteit, Zorgvuldig, Snel en op Maat afhandelen.