Toewijzing vrijkomende huurwoningen


Sociale huurwoningen die vrijkomen, worden aan woningzoekenden in de regio Holland Rijnland aangeboden via woningnethollandrijnland.nl. Deze regeling wordt gewijzigd voor wat betreft vrijkomende huurwoningen met een lage huurprijs.

Voorrang lokale woningzoekenden

Vanaf augustus 2015 kan Woningstichting Sint Antonius van Padua vrijkomende huurwoningen met een huurprijs onder de EUR 403,- met voorrang aanbieden aan woningzoekenden in onze gemeente, met een inkomen van maximaal EUR 21.950,- (alleenstaanden) of EUR 29.825,- (meerpersoonshuis-houdens)
hebben.

Oplossen lokale knelpunten

Deze regeling is het gevolg van de Huisvestingsverordening gemeente Noordwijkerhout 2015. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om gebruik te maken van de mogelijkheid om specifieke lokale volkshuisvestelijke knelpunten op te lossen. Uit de lokale woonvisie blijkt dat de
wachttijd voor een sociale huurwoning hoog is en dat steeds meer huishoudens met een inkomen onder de huurtoeslaggrens (EUR 21.950,-/EUR 29.825,-) door hoge woonlasten moeite hebben om rond te komen.