Plukon wil uitbreiden op deel Wehkamp-locatie


21 augustus 2015
[IMG]

Pluimveeslachterij Plukon wil haar bedrijfsactiviteiten in Dedemsvaart in de toekomst kunnen uitbreiden met verpakkings- en expeditieruimtes. Hiervoor wil Plukon circa 2 hectare van de vrijkomende Wehkamplocatie op bedrijventerrein Rollepaal aankopen.

Een uitbreiding gaat gepaard met flinke toename van de werkgelegenheid. De gemeente Hardenberg wil meewerken aan de plannen. Plukon, de Herstructureringsmaatschappij Bedrijventerreinen Overijssel en de gemeente Hardenberg hebben op 21 augustus hun handtekening onder een overeenkomst gezet om
de plannen samen verder vorm te geven.

Het distributiecentrum van Wehkamp.nl is nu nog gevestigd op bedrijventerrein Rollepaal in Dedemsvaart. Wehkamp.nl verplaatst de activiteiten in Dedemsvaart dit jaar gefaseerd naar het nieuwe distributiecentrum in Zwolle. De locatie die daardoor vrij komt is 6,6 hectare groot.

Vitaal
De Herstructureringsmaatschappij Bedrijventerreinen Overijssel (HMO) houdt zich bezig met het herontwikkelen van het vrijkomende terrein. De HMO is door de provincie Overijssel opgericht met als doel de Overijsselse bedrijventerreinen vitaal te maken en te houden.

In overleg met de gemeente Hardenberg is geinventariseerd of aangrenzende bedrijven interesse hebben in een deel van de vrijkomende locatie.

Toename werkgelegenheid
De naastgelegen pluimveeslachterij Plukon wil haar bedrijfsactiviteiten in de toekomst kunnen uitbreiden met verpakkings- en expeditieruimtes, op circa 2 hectare van de vrijkomende Wehkamp-locatie. Het bedrijf produceert vers en diepgevroren pluimveevlees voor de Europese retail en foodservice
markt.

Tegelijkertijd met deze uitbreiding wil Plukon de productiecapaciteit in Dedemsvaart verhogen. Al met al neemt door deze uitbreiding de werkgelegenheid in Dedemsvaart flink toe.

Agri-business is speerpuntsector
De gemeente Hardenberg vindt een goede invulling van de vrijkomende locatie belangrijk omdat dit een impuls geeft aan een toekomstbestendig bedrijventerrein. Daarnaast juicht de gemeente de extra werkgelegenheid voor de regio toe. Bovendien past deze ontwikkeling bij de economische visie en
uitvoeringsagenda voor de regio Hardenberg. Hierin is agri-business benoemd als een van speerpuntsectoren.

De sector is volop in beweging en er liggen kansen door slimme innovaties toe te passen en koppelingen te leggen met andere sectoren. De gemeente wil dan ook medewerking verlenen aan de uitbreiding van Plukon door de benodigde ruimtelijke procedures te doorlopen.

Overeenkomst
Herstructureringsmaatschappij Bedrijventerreinen Overijssel, Plukon en de gemeente Hardenberg hebben op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over deze ontwikkeling. De partijen willen het plan de komende periode