Intensieve training Energierendement van bodemenergiesystemen (SPF)

Intensieve training Energierendement van bodemenergiesystemen (SPF)

DOOR Redactie - 25 augustus 2015

Sinds enige tijd is het verplicht om het energierendement van een nieuw bodemenergiesysteem van tevoren op te geven, te registreren en hierover periodiek te rapporteren. Een belangrijke wijziging die is aangebracht betreft de eisen rond het energierendement van bodemenergiesystemen, uitgedrukt in de Seasonal Performance Factor Bodem Energie Systemen (SPF BES).

De Seasonal Performance Factor brengt een aantal nieuwe taken met zich mee die verschillende vragen oproepen. Hoe brengt u dat allemaal in de praktijk en welke specifieke (technische) eisen gelden er?

DWA biedt een kleinschalige intensieve training aan waarin onder andere deze vragen worden behandeld. Er is een dagdeel ingepland voor interactieve kennisoverdracht met een expert van DWA in een bijeenkomst met vijf of zes deelnemers op 13 oktober. Hierdoor ontstaat er nog meer mogelijkheid om de eigen vragen te stellen en de kennis op het juiste niveau aan te bieden dan gedurende een uitgebreide training van een dag. De kosten voor de intensieve middag met de expert bedragen EUR 595,- per persoon.