Website biedt coassistenten eenvoudige en praktische radiologische informatie

Website biedt coassistenten eenvoudige en praktische radiologische informatie Naar overzicht

25 augustus 2015 | NIEUWSBERICHT

Wat zie je op een roentgenfoto van een pols of op een hersenscan? De website www.startpuntradiologie.nl legt op een begrijpelijke manier aan coassistenten uit hoe ze foto's en scans kunnen beoordelen. Annelies van der Plas, radioloog in opleiding, nam het initiatief voor deze site.

Kennis overdragen

Het blijkt dat niet alleen studenten, maar ook artsen dankbaar gebruik maken van startpuntradiologie.nl om hun radiologische kennis op te frissen of uit te breiden. "Door de site bij te houden leer ik zelf ook veel", vertelt Van der Plas. "De basics in heldere taal uitleggen is soms lastiger dan je denkt. Ik ben erachter gekomen dat ik kennis overdragen erg prettig vind, en weet nu dat ik daar naast mijn werk als arts altijd mee bezig wil blijven."

Samenwerking met LUMC

Het onderwijsplatform krijgt steeds meer vorm. Zo heeft Van der Plas een stichting (Stichting StartpuntRadiologie) opgericht en is zij deze zomer een samenwerkingsverband aangegaan met het LUMC. Op 14 juli was het officiele tekenmoment en is er geproost op de toekomstige samenwerking. `'De site is met open armen ontvangen door het LUMC en ik kijk erg uit naar een prettige en intensieve samenwerking'', vertelt Van der Plas. "Naast het uitwerken van het huidige concept zijn we op dit moment ook samen aan het kijken naar extra uitbreidingsmogelijkheden, waaronder een Engelse versie en verdiepingsmodules."