Raad voor de Maatschappelijke en Demografische Ontwikkeling (RMDO) z..


De gemeente Sluis kent sinds 2008 een onafhankelijke adviesraad in de vorm van de Raad voor de Maatschappelijke en Demografische Ontwikkeling (RMDO).

Deze Raad adviseert zowel het college van Burgemeester en Wethouders als de gemeenteraad over de te maken beleidskeuzen op de terreinen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), Cultuur en Demografische Ontwikkeling. De Raad is onafhankelijk en kan gevraagd en ongevraagd advies
verstrekken. De Raad maakt bij de voorbereiding van adviezen gebruik van de inbreng vanuit de koepels Zorg, Cultuur en Welzijn alsmede Demografische Ontwikkeling, waarvan betrokken en deskundige burgers deel uitmaken. Voor de "voorbereiding" van de adviezen worden regelmatig werkgroepen
ingesteld waarin complementaire deskundigen en geinteresseerde inwoners participeren. De RMDO kiest voor de werkwijze om anticiperend op gemeentelijk beleid te werken aan de voorbereiding van uit te brengen adviezen.



De RMDO is volgens de geldende verordening samengesteld uit een onafhankelijke voorzitter en secretaris en vijf leden.



In verband met het vertrek van drie leden is er dringend behoefte aan nieuwe leden.



Welke inwoner uit de gemeente Sluis wil ons komen versterken?

Heeft u affiniteit met een of meerdere van de aandachtsgebieden van de RMDO?

Beschikt u over voldoende inzicht en kennis om samen met anderen te kunnen debatteren over soms ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken, waaraan niet alleen inhoudelijke en financiele aspecten zitten, maar die ook te maken hebben met wet- en regelgeving van overheden en communicatie tussen
de gemeente, maatschappelijke organisaties en inwoners?



Bent u ongevoelig voor ingesleten routines, maar wel creatief en dynamisch van aard en politiek niet actief gebonden? Wilt u een bijdrage leveren aan burgerparticipatie via uw inbreng aan de RMDO en zo aan de gemeente?



Meldt u zich dan aan!

Dit kan door uiterlijk twee weken na het verschijnen van deze advertentie een e-mail, voorzien van een korte motivatie, te sturen aan secretariaat@rmo-sluis.nl.



Voor meer informatie is beschikbaar: Hendrik van der Vleuten, secretaris van de RMDO, via e-mail: vleuten2@xs4all.nl of via tel. 06 - 336 45 377. Via hem kunt u ook de andere leden van de RMDO bereiken.



Voor nadere informatie kunt u de website van de RMDO raadplegen: www.rmo-sluis.nl.