Korte toelichting op collegebesluiten 25 augustus 2015


26 augustus 2015Het college van burgemeester en wethouders neemt wekelijks besluiten, onderverdeeld in bespreekstukken en hamerstukken. Onderstaand vindt u de lijst van deze besluiten, inclusief korte toelichtingen per besluit.

Bespreekstukken

* Vertegenwoordiging verbonden partijen

Met dit besluit wordt de vertegenwoordiging door de collegeleden vastgesteld als aandeelhouder dan wel vennoot of lid in een aantal private ondernemingen (gemeentelijke deelnemingen) of als deelnemer aan een gemeenschappelijke regeling. Ook wordt de machtiging geregeld van de
vertegenwoordigende collegeleden en hun plaatsvervangers tot uitoefening van zijn bevoegdheden.Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de portefeuillehouders in de besturen van de AVU, te weten wethouder Menno Tigelaar, en het Recreatieschap, te weten wethouder Yvonne Kemmerling, te benoemen.

Hamerstukken

* Raadsvragen

Raadsleden hebben het recht om schriftelijk vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders. De beantwoording gebeurt zo spoedig mogelijk; nadat het college het antwoord heeft vastgesteld. De vragen die deze week worden beantwoord gaan over de volgende onderwerpen:

* SP over de Melksteeg
* SP over wachttijden `veilig thuis' en samenwerking tussen wijkteams in verschillende gemeenten
* CDA over inkoopprocedure 2016 Jeugdzorg
* Amersfoort 2014 Huisvesting Stedelijk Gymnasium JvO deel 3

* Benoeming lid Raad van Toezicht Meerkring Openbaar Primair Onderwijs

Sinds 1 januari 2012 heeft stichting Meerkring een RvT. De leden worden door de gemeenteraad benoemd. Conform het rooster van aftreden zijn in januari 2015 twee leden afgetreden. De RvT wil de raad weer op sterkte brengen en heeft behoefte aan expertise op het gebied van vastgoed en
huisvesting. De RvT stelt voor de heer R.J.P. Ophuis per 1 september 2015 te benoemen tot lid van de RvT met deze aandachtsgebieden. Kandidaat voldoet aan het opgestelde profiel en beschikt over relevant werk- en denkniveau.

* Wijziging bestemming en gebruik groenstrook achterzijde woningen Arnhemseweg Zuid

In 2005 is voor een mogelijke realisatie van een fietspad langs de Kersenbaan een groenstrook van ProRail gekocht dat ligt tussen de achtertuinen van de huizen aan de Arnhemseweg huisnummers 196 t/m 310 (even) en de Ponlijn. Toen het fietspad op die plek niet is doorgegaan is deze groenstrook
in het bestemmingsplan opgenomen als bestemming 'groen' met dubbelbestemming 'hazelwormgebied'. Deze grond wordt op sommige plekken al vele jaren gebruikt door bewoners die de groenstrook aan hun tuin hebben gevoegd. Nu het project Kersenbaan nagenoeg is afgerond, wil de gemeente het gebruik
en de bestemming van deze grond ordelijk regelen. De grond kan in gebruik worden gegeven dan wel worden verkocht aan de bewoners en de hazelworm dient verplaatst te worden.

Het bestemmingsplan 'Leusderkwartier - Kersenbaan' moet worden gewijzigd, er moet een ontheffing worden aangevraagd voor het verplaatsen van de hazelworm naar Nimmerdor waar een nieuw leefgebied voor de hazelworm wordt gecreeerd. Naar verwachting is dit allemaal begin 2016 geregeld.

* Benoeming buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (2 collegevoorstellen)

Twee mensen willen eenmalig een huwelijk voltrekken. Om een huwelijk te mogen voltrekken worden mevrouw E.L.P.C. en mevrouw A. van V.-K. door het college van burgemeester en wethouders benoemd tot Buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS).

* Ontheffing inburgeringsplicht van diverse personen

Op basis van een advies van Stichting NVA voor Duurzame Inburgering ontheft het college van burgemeester en wethouders een aantal mensen van inburgeringsplicht.

* Start aanbesteding Wmo-hulpmiddelen regio Amersfoort

Het contract voor de levering van Wmo-hulpmiddelen met de huidige leveranciers loopt 31 december 2015 af. De gemeenten in de regio Amersfoort hebben besloten de inkoop voor 2016-2017 gezamenlijk te organiseren. De deelnemende gemeenten zijn: Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Nijkerk,
Soest en optioneel Woudenberg (als Woudenberg overstapt van huur naar koop). Per individuele gemeente zal apart een overeenkomst worden afgesloten.

Het overzicht met de volledige stukken vindt u hier



Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email