Zeven UvA-studenten geselecteerd voor Nationale DenkTank

Zeven UvA-studenten geselecteerd voor Nationale DenkTank

20 augustus 2015

Zeven studenten van de UvA zijn geselecteerd voor de Nationale DenkTank. Samen met 17 andere excellente studenten buigen zij zich de komende maanden over knelpunten in het onderwijs. Eind 2015 presenteren zij hun visie en innovatieve ideeen.

Thema van de Nationale DenkTank 2015 is `Het Leren van de Toekomst'. Het onderwijs in Nederland kan en moet beter. De Nederlandse leerling is niet gemotiveerd, leraren en ouders voelen zich niet betrokken, de lespraktijk is al 50 jaar vrijwel onveranderd en er wordt relatief weinig geinvesteerd in de ontwikkeling van het jonge kind. De Nationale Denktank gaat zich de komende maanden buigen over deze knelpunten in het onderwijs.

`Het Leren van de Toekomst'

De studenten en promovendi bekijken de problematiek vanuit het perspectief van de leerling, de docent en de ouder, en kijken daarnaast naar hoe de lerarenopleiding, ICT en andere leermiddelen kunnen bijdragen aan `Het Leren van de Toekomst'. Op donderdag 1 oktober 2015 presenteert de Nationale DenkTank 2015 haar analyses tijdens het ExpertForum. Op maandag 7 december 2015 onthult de DenkTank haar visie en innovatieve ideeen tijdens de eindpresentatie.

Deelnemers UvA

Namens de UvA nemen de volgende personen deel aan de Nationale DenkTank 2015:

* Jaco van der Veen (MSc) Master Politicologie: bestuur en beleid

* Kay Lankreijer, promotieonderzoek op afdeling voortplantingsgeneeskunde

* Laura de Adelhart Toorop (MA) Research master Geschiedenis

* Milan van Manen (MA) Master Arts and Culture: Art Studies

* Lizan Nijkrake (MSc)Master Public International and European Law

* Sarah van Ierlant (MSc) Master Internationale Betrekkingen

* Thijmen Jessen (MSc) Master Natuurkunde

Gepubliceerd door Universiteit van Amsterdam