Afval gooi je niet weg!


donderdag 27 augustus 2015

* [IMG]

Area Reiniging heeft een handige app, waarmee u in een oogopslag kunt zien welke container op welke dag aan de straat moet staan. Ook het aanmelden van grofvuil of het aanvragen van een lediging van een vergeten container regelt u via de app. Desgewenst ontvangt u een berichtje wanneer de
container aan de straat kan.

Het enige wat u hoeft te doen is de app downloaden en eenmalig uw postcode en huisnummer opgeven. De app is voor inwoners uit de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen en geschikt voor Android en iOS telefoons en tablets. De app heeft de volgende functies:

Afvalkalender

Hierop is te zien op welke dag uw grijze of groene container wordt geleegd en wanneer eventueel plastic of papier wordt opgehaald.

Herinnering

Vergeet u ook wel eens uw container aan de straat te zetten? Stel dan bij 'instellingen' een herinnering in. U ontvangt dan 's avonds of 's ochtends, afhankelijk van uw keuze, een automatische herinnering die aangeeft wanneer welke container wordt geleegd.

Melding volle container

Meld een volle ondergrondse container. Area Reiniging leegt de container vervolgens zo spoedig mogelijk.

Melding vergeten container

Meld op de ophaaldag binnen 24 uur een container die is vergeten bij het ledigen. Area Reiniging leegt de container alsnog zo spoedig mogelijk.

Melding zwerfafval

Meld zwerfafval ter plekke. Maak een foto, geef de locatie door en meld het type zwerfafval (bijvoorbeeld: een autoband in de sloot of een vuilniszak in de bosjes). Area Reiniging ruimt het afval dan zo snel mogelijk op.

Afval gooi je niet weg!

Lees meer over het belang van afval scheiden en welk afval waar hoort.

Hoe downloaden? U kunt de App downloaden via www.areareiniging.nl/afvalApp of via de Appstore of Google Play. Heeft u vragen? Heeft u nog vragen over de Area Afval app? Neem contact op met Area Reiniging, telefoon (0900) 2345555 of www.areareiniging.nl.