FloraHolland aanwezig op Flowers Expo Moscow 2015


27 augustus 2015

FloraHolland aanwezig op Flowers Expo Moscow 2015

Van 8 tot en met 10 september wordt in Moskou de jaarlijkse Flowers Expo gehouden. De beurs waar kwekers en telers zich kunnen presenteren aan Russische afnemers. Bloemenveiling FloraHolland en haar leden zullen daar in het Holland Paviljoen aanwezig zijn.

Floraholland Moskou

FloraHolland zal er met extra aandacht voor zorgen dat bloemen en bloemdecoraties in het Paviljoen, waar ook kwekers, veredelaars, exporteurs en andere sierteeltbedrijven zich presenteren, voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen voor Rusland.

Effecten niet zichtbaar

Eerder deze maand heeft FloraHolland haar zorgen geuit over de handel in bloemen naar Rusland, met name over het effect op de prijsvorming. Afgelopen week was de algehele prijsvorming voor bloemen bij FloraHolland overeenkomstig met dezelfde week vorig jaar. De effecten van de situatie aan de
grens met Rusland zijn niet zichtbaar op de veiling.

Rusland heeft deze week gesprekken gevoerd met de fytosanitaire diensten in Letland, Litouwen en Hongarije, waarin gevraagd werd de controles van bloemen met bestemming Rusland aan te scherpen.

Meer weten?

FloraHolland monitort de ontwikkelingen in export naar Rusland dagelijks en werkt samen met LTO, VGB en VBN om de negatieve gevolgen van de strengere controles voor de sector te beperken.

Indien veranderingen in de situatie zich voordoen houden wij onze leden en klanten op de hoogte via deze website.

* Dossier situatie export naar Rusland