Ook BREEAM Outstanding voor DC New Logic II


28 augustus 2015

Het DC New Logic II dat Heembouw in opdracht van ontwikkelaar Dok Vast realiseerde op Vossenberg West II in Tilburg, heeft onlangs het BREEAM Outstanding certificaat toegekend gekregen. In dit Europese Distributiecentrum is de Amerikaanse elektrische autofabrikant Tesla gevestigd. Met een
score van 91.18% voor de oplevering is dit het meest duurzame DC van Nederland.

BREEAM-NL is het meest toegepaste certificeringsysteem voor duurzaam bouwen in ons land. Outstanding is daarbinnen de hoogst mogelijke (5 ster) kwalificatie.

Heembouw realiseerde het gebouw van 50.000 m2 in het uiterst korte tijdsbestek van zes maanden. Opdrachtgever Dok Vast ontwikkelt en investeert in uiterst duurzaam, kwalitatief hoogwaardig en state of the art logistiek vastgoed. De logistieke centra van Dok Vast zijn klaar voor de toekomst:
CO2 neutraal en uitgerust met de meest moderne en energiezuininge technieken. In New Logic II is onder meer gebruik gemaakt van duurzame materialen, automatisch dimmende LED-verlichting, driedubbel isolatieglas, extra isolatie van gevels en daken en een warmtepomp.

new logic II breeam outstanding

Het eerder door Dok Vast ontwikkelde en door Heembouw gerealiseerde New Logic I op Vossenberg West II, dat in 2013 door Nokia Solutions and Networks (NSN) is betrokken, ontving al eerder het BREEAM Outstanding ontwerp- en oplevercertificaat (resp.87.13% en 91.17%). Voor New Logic II lag de lat
nog hoger: het ontwerp van Habeon Architecten heeft deze score met 91.22% overtroffen, en ook de opleverscore viel hoger uit: 91.18%. Hiermee nemen New Logic I en II de nummer 1 en 2 positie in op de lijst van meest duurzame distributiecentra van Nederland.

new logic II breeam outstanding 2