Vernieuwde Ruijtenschildtbrug feestelijk geopend

Na een spannende race op het water is vandaag de nieuwe Ruijtenschildtbrug geopend. Het afgelopen jaar werkte provincie Fryslan druk aan de nieuwe brug bij Vierhuis. Leerlingen van basisschool de Trieme uit Sintjohannesga hielpen gedeputeerde Sietske Poepjes de nieuwe brug officieel te openen.

De oude Ruijtenschildtbrug in de provinciale N924 was 53 jaar oud en voldeed niet meer aan de huidige Europese normen. De nieuwe brug ligt daarom ongeveer 60 centimeter hoger boven het water en heeft een bredere doorvaart dan de oude brug. Daarnaast ging de maximumsnelheid op de weg omlaag van 80 kilometer per uur naar 60 kilometer per uur.

Gedeputeerde Sietske Poepjes: "Mei dizze maatregels binne de brege en de dyk feiliger wurden. Wy ha derneist by de bou fan de brege ek rekken holden mei de bisten dy't by it wetter libje. Under de brege ha wy in spesjale stripe makke, sadat bisten de drokke dyk net oer hoege te stekken."

Meer informatie over de Ruijtenschildtbrug is te vinden op www.fryslan.frl/brugvierhuis

Feestelijke opening Ruijtenschildtbrug

Gedeputeerde Sietske Poepjes geeft het startsein voor een spannende waterfietsrace onder de nieuwe Ruijtenschildtbrug. Leerlingen van basisschool de Trieme overhandigen gedeputeerde Sietske Poepjes een gigantische schaar. Daarmee werd de officiele openingshandeling uitgevoerd.