Bisschoppenconferentie feliciteert Opperrabbijn Jacobs met 40-jarig ambtsjubileum

Bisschoppenconferentie feliciteert Opperrabbijn Jacobs met 40-jarig ambtsjubileum

28-8-2015

De Nederlandse Bisschoppenconferentie feliciteert van harte Opperrabbijn Binyomin Jacobs die op zondag 30 augustus zijn 40-jarig ambtsjubileum viert. Mgr. Woorts, bisschopreferent voor Kerk en Jodendom, zal bij deze viering aanwezig zijn.

Beschrijving

De feestelijke bijeenkomst ter ere van het jubileum wordt georganiseerd door het Inter Provinciaal OpperRabbinaat (IPOR). Zij stellen met trots vast dat de relatie tussen Opperrabbijn Jacobs met zijn Joodse achterban door de jaren heen is uitgegroeid tot een warme en hartelijke verbondenheid. Het IPOR prijst ook zijn vele werk voor het Nederlandse Jodendom als bruggenbouwer.

Mgr. Woorts zal bij deze viering de Nederlandse Bisschoppenconferentie vertegenwoordigen en de felicitaties aan Opperrabbijn Jacobs en zijn vrouw overbrengen. "Kort nadat ik bisschopreferent voor Kerk en Jodendom was geworden, heb ik Opperrabbijn Jacobs bij hem thuis in Amersfoort bezocht en ben daar hartelijk ontvangen. Sindsdien hebben wij elkaar diverse keren ontmoet en overleg gehad om te blijven werken aan de goede onderlinge verhouding van joden en katholieken in ons land, hetgeen ons beiden zeer ter harte gaat," aldus mgr. Woorts.