Tijdelijke huisvesting bewoners Huis in de Wei in Scherpenzeel


Tijdelijke huisvesting bewoners Huis in de Wei in Scherpenzeel

Er klonk spontaan applaus toen de bestuurder van Zorggroep Ena aan bewoners en medewerkers van het Huis in de Wei donderdag vertelde dat tijdelijke huisvesting in Barneveld van de baan is. Tijdens de renovatie van het Huis in de Wei zullen de bewoners in Scherpenzeel worden gehuisvest.
Woningcorporatie Woonstede, zorggroep Ena en de gemeente zijn overeengekomen om samen binnen de grenzen van de gemeente Scherpenzeel ruimte te vinden waar units voor de tijdelijke huisvesting kunnen staan.

In juli werd bekend dat de tijdelijke huisvesting in Barneveld problematisch was geworden, doordat de grond waarop de units staan, was verkocht. De gemeente en de betrokken organisaties hebben na overleg daarom besloten om de units tijdelijk te plaatsen op grond van de gemeente Scherpenzeel.

In de komende weken zal worden onderzocht welke locatie het meest geschikt is en zullen de benodigde procedures worden gestart om deze tijdelijke plaatsing mogelijk te maken.

"Ik ben heel blij dat deze mogelijkheid kan worden gerealiseerd", aldus wethouder Vreeswijk. "De gemeente zal er alles aan doen om de aanvragen voor deze tijdelijke plaatsing zo snel mogelijk af te handelen en de voorbereidende werkzaamheden te laten uitvoeren die nodig zijn voordat de units
kunnen worden geplaatst".