De Zeiler. De dood vaart mee. Een nieuwe psychologische thriller


‘De Zeiler. De dood vaart mee’, een psychologische thriller van Erik Couwenhoven

WINTERSWIJK, 20150831 -- Onlangs verscheen bij Internetuitgeverij Brave New Books (onderdeel van Singel Uitgevers) de psychologische thriller “De Zeiler” met als ondertitel “De dood vaart mee” van Erik Couwenhoven. Het verhaal speelt zich af op een zeilboot langs de Franse west- en Spaanse Noordkust en in de Alpen van de Haute Savoie.

Als (ex)zeezeiler heeft de auteur veel van zijn ervaring van varen op zee en leven op een zeilboot in het boek verwerkt. Het verhaal is fictie, maar speelt zich af in bestaande locaties in vooral Frankrijk. Langs de Franse oceaankust en in de bergen van de Haute Savoie, waar de schrijver enkele jaren gewoond heeft. Het leven en de gedachtewereld van de hoofdfiguren worden evenals de dialogen uitgediept.
 Na het overlijden van zijn vrouw besluit Frank van der Heijden met zijn zeilboot naar de Middellandse Zee te varen. Zijn huis in de Franse Alpen staat te koop. In Duinkerken dringt een jonge vrouw zich aan hem op. Lisa is haar geweldadige man ontvlucht, die haar de schuld geeft van het dodelijke ongeluk van hun dochtertje. Op een voettocht naar de Noord Spaanse pelgrimsstad Santiago de Compostella hoopt ze de start voor een nieuw leven te vinden. Als Frank haar na een aanvankelijke weigering toch aan boord neemt verandert zijn rustige leven. Lisa’s man Mark is vastbesloten zijn vrouw op te sporen. Hij ontdekt waar Lisa is en blijft haar en Frank op hun zeiltocht langs de Franse kust agressief volgen. In Arcachon nabij de Spaanse grens begint Lisa haar pelgrimstocht. Er zijn kopers voor het chalet en Frank vertrekt naar de Alpen. Lisa wordt in Noord Spanje aangerand. In haar wanhoop zoekt ze contact met Frank. Deze nodigt haar uit naar zijn chalet te komen. Mark heeft inmiddels zijn speurtocht niet opgegeven en weet te achterhalen waar de zeiler woont. Hij besluit naar het Alpendorp te gaan omdat hij voelt dat daar de sleutel naar zijn vrouw ligt. Als hij aankomt volgen de heftige gebeurtenissen elkaar snel op.
 “De Zeiler. De dood vaart mee” (auteur Erik Couwenhoven, 232 pagina's, ISBN: 9789402136302, € 21,95) is gepubliceerd via het self- publishingplatform Brave New Books. Het boek is te koop bij o.a. Bol.com, in alle landelijke webwinkels en te bestellen bij iedere boekhandel. Het is ook verkrijgbaar als E-book (ISBN 9789402137460, € 9,95).
 

Over Erik Couwenhoven
Erik Couwenhoven was journalist bij diverse dagbladen en hoofdredacteur van o.a. toeristische magazines. Hij woonde van 1997 tot 2002 ’s winters in de Franse Alpen (Haute Savoie) en zeilde ’s zomers vijf maanden op de Middellandse Zee. In 2005 is hij met zijn vrouw op de zeilboot gaan wonen. Medio 2009 keerden ze terug naar Nederland, de boot werd verkocht en sindsdien hebben ze enkele langere reizen met een camper door Europa gemaakt. Als ze niet op reis zijn wonen ze in het buitengebied van Winterswijk in de Achterhoek.
E-mail: erikcouwenhoven@hotmail.nl, website: www.bravenewbooks.nl/erikcouwenhoven

Over Brave New Books 
Self-publishingplatform Brave New Books is een initiatief van Singel Uitgevers (waartoe de uitgeverijen Querido, Athenaeum, Nijgh &Van Ditmar, Leopold en Ploegsma behoren), bol.com en Mijnbestseller.nl. Door de samenwerking met bol.com zijn de boeken voor een miljoenenpubliek beschikbaar. Zie voor meer informatie www.bravenewbooks.nl.
 





Erik Couwenhoven