Haalt Tom Dumoulin het podium van de Ronde van Spanje? L1 Radio word..


Haalt Tom Dumoulin het podium van de Ronde van Spanje? De strijd van de Maastrichtse revelatie is komende week dagelijks te volgen via L1, met de avondshow die een week lang Radio Vuelta heet.

De wielerkoers staat centraal in Radio Vuelta, maar L1 zoekt nadrukkelijk ook naar een Spaanse kleur van het programma.

"Zoals Radio Tour de France het leven in Frankrijk laat doorsijpelen in het programma, zo zoeken we in Radio Vuelta naar Spaanse sfeer. Eigenlijk verlengen we de zomer met een week", aldus hoofd nieuws en sport Maurice de Heus. "Het is 25 jaar geleden dat een Nederlander het podium van een
grote wielerronde haalde. Dat geeft aan hoe onwaarschijnlijk de prestatie van Dumoulin is deze maand. Graag willen we onze luisteraars meenemen in die strijd."

Radio Vuelta is vanaf maandag 7 september iedere werkdag te volgen van 16:00 tot 19:00 uur. Ook in de middagprogramma's van L1 zitten flitsen van de Spaanse wielerkoers.

Naast de Ronde van Spanje zendt L1 zondag 6 september op tv live de slotrit uit van de Boels Rentals Ladies Tour. Wielrennen is daarmee een van de speerpunten in de sportprogrammering van L1.

"Limburg is van oudsher een echte wielerprovincie. Helden als Jan Nolten en Sjefke Janssen hebben nu hun opvolgers in Wout Poels en Tom Dumoulin. En wellicht Mike Teunissen, die nu ook zijn eerste Vuelta rijdt", zo zegt De Heus.

Radio Vuelta wordt gepresenteerd door Tim Op het Broek en Judith van Kessel.

L1 Radio is te ontvangen via FM 95.3 en FM 100.3, maar ook via webradio op L1.nl/radio