Kostuums James Bond en Bridget Jones in het stadhuis


04-09-2015

Naar aanleiding van het Nederlands Film Festival zijn in het stadhuis filmkostuums te zien van de Nederlands-Franse kostuumdesigner Jany Temime. Te bewonderen zijn bijvoorbeeld de cape uit het kostuumepos 'Hoogste tijd', het skipak uit 'Bridget Jones', drie kostuums uit de Bondfilm 'Skyfall'
en twee kostuums uit de nieuwe Bondfilm 'Spectre'. Een expositie die precies past bij het hoofdthema van het Film Festival: 'Grenzeloos Nederland'.

Jany Temime ontwierp de kostuums voor Nederlandse films als 'Ciske de Rat' en de Oscarwinnaars `Antonia' en `Karakter'. Inmiddels woont Temime in Londen, waar ze faam verwierf met haar werk voor onder meer `Gravity', `Skyfall' en zes Harry Potter-films. Onder de titel `NFF Masters Jany Temime'
wordt haar indrukwekkende internationale carriere tijdens het festival belicht.

De Belgische muzikant en televisiemaker Jan Leyers interviewt haar op zaterdag 26 september in TivoliVredenburg. Daarnaast stelt het Nederlands Film Festival in samenwerking met het Centraal Museum een aantal van haar bijzondere creaties tentoon in het Utrechtse stadhuis.

De expositie is gratis toegankelijk en te zien van woensdag 23 september tot en met vrijdag 2 oktober 2015 tussen 10.00 en 17.00 uur in de hal van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2). Ook te zien op zaterdag 26 september en zondag 27 september.